Informatie - Tarieven

De gereden tijd kost 0,5 cent (halve cent) per seconde, inclusief 0,01389 km vrij per seconde, brandstof en btw. Na drie uur huur wordt het huurtarief gemaximeerd op €54,00 voor 24 uur, inclusief 150 km, brandstof en btw.
Voor kilometers boven de vrije kilometers betaalt u 25 cent per kilometer inclusief brandstof en btw.
Als u bijvoorbeeld in een uur 60 km hebt afgelegd, dan zijn er 50 km's inclusief en betaalt u voor de overige km's 25 cent per stuk.Na 24 uur begint de teller opnieuw bij 0,5 cent (halve cent) per seconde naar 54 euro per 24 uur.

https://i1.wp.com/www.xtracar.nl/wp-content/uploads/2017/06/Knipsel-XtraCar4.png?w=1170
Inclusief btwExclusief btwVrije kilometers
Prijs per seconde voor 1e drie uur

€ 0,005

 € 0,004 0,01389
Prijs per 24 uur

€ 54,00

 € 44,63 150
Overige kilometers

€ 0,25

 € 0,21 0
Na 24 uur begint de teller opnieuw bij 0,5 cent (halve cent) per seconde naar € 54,00 per 24 uur. Alle prijzen inclusief brandstof en btw.
Prijzen exclusief btw zijn afgeleid van de prijzen inclusief btw.

Om lid te worden betaalt u eenmalig € 25,00 inclusief btw, daarna rekent u alleen af voor de gereden tijd en kilometers. Niks meer, niks minder.

Van vrijdagavond tot maandagmorgen heeft u voor € 54,00 (exclusief aantal gereden kilometers) al een XtraCar tot uw beschikking. Deelt u de kosten met uw passagiers dan is het behalve comfortabeler en flexibeler ook nog goedkoper dan met de trein!

GOED OM TE WETEN

*) Brandstof wordt per kilometer berekend. Als de tank leeg is kunt u op onze kosten tanken met onze tankpas.
(Misbruik kan worden achterhaald en zal direct worden gemeld aan de politie)

*) U bent verzekerd. Wanneer u lid bent van XtraCar bent u volledig verzekerd, ook in andere EU landen. Geen zorgen dus.

*) Eigen risico. Uw eigen risico per schadegeval is maximaal € 0,- Maar rijd voorzichtig, repareren is duur!

*) Opzeggen is mogelijk met 1 maand opzegtermijn. Stuur een email naar info@xtracar.nl met uw verzoek tot opzegging. Natuurlijk kunt u zich op elk moment weer opnieuw aanmelden.

Spelregels XtraCar

 • Registratie kost éénmalig € 25,00 per gebruiker.
 • Wij vragen een borg van € 100,00. Deze borg dient op uw account gestort te zijn om het maken van een reservering mogelijk te maken. Na betaling van het volledige factuurbedrag is deze borg direct opvraagbaar en zullen wij hem op uw rekening terugstorten. Om vervolgens een nieuwe reservering te maken, dient de borg wederom op uw account te staan. U kunt natuurlijk ook de borg laten staan, zo kunt u altijd een nieuwe reservering maken.
 • XtraCar's zijn deelauto's. Houd rekening met uw mede gebruikers:
  • Rook niet in de auto
  • Laat de auto aan het einde van de rit netjes achter
  • Zorg dat aan het einde van de rit de brandstof tank minimaal half vol zit
  • Laat geen honden- of kattenharen achter in de auto; we hebben gebruikers die hier allergisch voor zijn
  • Meld nieuwe schades en mechanische problemen aan de helpdesk. U heeft geen eigen risico, maar we kunnen alleen problemen oplossen waar we van af weten.
 • XtraCar's hebben een vaste parkeerplek, gemarkeerd met een bord. Meld het aan de parkeer handhavers en / of het XtraCar support centre als er een ander voertuig op een XtraCar plek staat geparkeerd.