Informatie - Zo werkt het

EENMALIG: Om een XtraCar te kunnen rijden moet u zich eerst aanmelden op deze site of de app voor Android, Apple of Windows op uw smartphone downloaden.

RESERVEREN EN RIJDEN: In 3 stappen onderweg!

 1. Klik op de link ‘Reserveren’ om een reservering op te geven. Login met uw ‘member ID’ (e-mailadres en wachtwoord) bekijk de beschikbaarheid van de auto en maak een reservering voor een specifieke tijd en auto.
 2. Wanneer u op het tijdstip van uw reservering bij de XtraCar aankomt, krijgt u via de app toegang tot de auto.
 3. De sleutel is altijd aanwezig in de auto. De pincode die u nodig heeft om de sleutel te ontgrendelen krijgt u in de reserverings-bevestiging per e-mail. Een tankpas is aanwezig in de auto, zodat u kunt tanken op onze kosten.

That’s it! Goede reis!

Aan het eind van het gereserveerde tijdsinterval parkeert u de XtraCar terug op zijn vaste parkeerplek.

BETALING: De GPS-tracker houdt precies bij hoeveel kilometers u heeft gereden. Aan het eind van elke rit zal u worden gefactureerd voor deze kilometers en de tijd die u heeft gereserveerd. Het verschuldigde bedrag wordt na elke rit automatisch van de bankrekening afgeschreven.

Voor de volledige handleiding klik hier

Het huren van een XtraCar is makkelijker dan het lenen van een boek bij de bibliotheek!
Schrijf u nu in en ontdek het gemak dat twee wielen extra en een dak boven uw hoofd u kunt geven!

Opzeggen is mogelijk zonder opzegtermijn. Stuur een email naar unsubscribe@xtracar.nl met uw verzoek tot opzegging. Natuurlijk kunt u u op elk moment weer opnieuw aanmelden. U heeft echter geen maandelijkse abonnementskosten of anders en dus geen verplichtingen welke doorlopen. Opzeggen is dus niet noodzakelijk.

Spelregels XtraCar

 • Registratie kost éénmalig € 25,00 per gebruiker.
 • Wij vragen een borg van € 100,00. Deze borg dient op uw account gestort te zijn om het maken van een reservering mogelijk te maken. Na betaling van het volledige factuurbedrag is deze borg direct opvraagbaar en zullen wij hem op uw rekening terugstorten. Om vervolgens een nieuwe reservering te maken, dient de borg wederom op uw account te staan. U kunt natuurlijk ook de borg laten staan, zo kunt u altijd een nieuwe reservering maken.
 • XtraCar's zijn deelauto’s. Houd rekening met uw mede gebruikers:
  • Rook niet in de auto
  • Laat de auto aan het einde van de rit netjes achter
  • Zorg dat aan het einde van de rit de brandstof tank minimaal half vol zit
  • Laat geen honden- of kattenharen achter in de auto; we hebben gebruikers die hier allergisch voor zijn
  • Meld nieuwe schades en mechanische problemen aan de helpdesk. U heeft geen eigen risico, maar we kunnen alleen problemen oplossen waar we van af weten.
 • XtraCar's hebben een vaste parkeerplek, gemarkeerd met een bord. Meld het aan de parkeer handhavers en / of het XtraCar support centre als er een ander voertuig op een XtraCar plek staat geparkeerd.